Team Barneveld gaat onder leiding van 'teamcaptain' Roland Hartkamp (5e van links) de strijd aan met andere gemeenten tijdens Koningsdag.
Team Barneveld gaat onder leiding van 'teamcaptain' Roland Hartkamp (5e van links) de strijd aan met andere gemeenten tijdens Koningsdag. (Foto: RH)

Team Barneveld doet mee aan Regioquiz

Een spannende Regioquiz is op Koningsdag onderdeel van de festiviteiten. In deze quiz wordt de kennis getest van de verschillende teams, in bijzijn van en met deelname door de koninklijke familie, en komen deelnemers en toeschouwers meer te weten over alle negen gemeenten.

Hetty Heijne

BARNEVELD - Het Barneveldse team staat onder leiding van Voorthuizenaar Roland Hartkamp van Hubo XL. "We gaan het opnemen tegen teams uit Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Op ludieke wijze, zo heb ik begrepen. Het leuke is dat per deelnemend team een lid van de koninklijke familie wordt toegevoegd. We zijn erg benieuwd wie dat gaat worden'', vertelt 'teamcaptain' Hartkamp.

"Ik vind het een grote eer dat ik als teamcaptain ben gevraagd om onze gemeente te vertegenwoordigen. Het team is inmiddels compleet en telt elf mensen. In ieder geval zijn Voorthuizenaren Leo Roeloffs en Anton Kooijman van de partij, evenals deelnemers uit Barneveld, Zwartebroek, De Glind, Kootwijkerbroek en Stroe. We kennen elkaar weliswaar niet persoonlijk, maar we willen allemaal hetzelfde: als één team ons beste beentje voor zetten en natuurlijk gaan voor de overwinning! We zijn al bij elkaar gekomen, maar zullen binnenkort nog wel samen gaan oefenen op extra kennis van de regio".
Zaterdag vertrekt het team per fiets vanaf het gemeentehuis in Barneveld richting Amersfoort. "De route hebben we zelf uitgestippeld. Het wordt een mooie fietstocht door De Glind en langs verschillende hotspots naar de parkeerplaats Achter Davidshof in Amersfoort, waar de quiz zal plaatsvinden. Hier wordt een heuse arena nagebootst. Vervolgens zal er twintig minuten lang vragen worden gesteld over alle negen gemeenten. Op de dag zelf kun je natuurlijk naar Amersfoort komen om naar de quiz te kijken, maar je kunt ook de sociale media in de gaten houden. Ieder team is namelijk te volgen onder de hashtag TeamWij plus de plaatsnaam.'' Zo wordt het team uit Barneveld #TeamWijBarneveld.

De fietstocht van Team Barneveld start vanaf het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Barneveld, waar 1250 kleurrijke kunstkippetjes zullen staan. Ze zijn versierd door honderden leerlingen van basisscholen in de gemeente Barneveld en worden opgesteld in de vorm van de letters W en A. Een aantal kippetjes gaan mee naar Amersfoort want de kip, het ei en Barneveld zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Meer berichten