Logo barneveldvandaag.nl


Doe 'mee' met ridderspelen!
Doe 'mee' met ridderspelen! (Foto: )

Vaderdag met Ridder Wilg

Op vaderdag bezoekt Ridder Wilg kasteel Doorwerth. Legendarische vaders en dappere familieleden kunnen tot ridder geslagen worden. Vaders, grootvaders, kinderen, kleinkinderen, moeders en partners, iedereen is welkom op het kasteel bij Ridder Wilg. Ridder Wilg zal diegene die het kasteel bezocht hebben aan de hand van een speurtocht belonen met een ridderslag. Ook kunnen de families meedoen aan een mini riddertoernooi wat natuurlijk ook kan leiden tot een ridderwijding. Het kasteel is zondag 16 juni van open van 11.00 tot 17.00 uur.

Doorwerth - Het kasteel heeft een slotgracht en een ophaalbrug, een groot poortgebouw, een koetshuis en stallen. In het kasteel kun je genieten van historisch ingerichte vertrekken. In de keuken, de kelders, de ridderzaal, bed- en eetkamer, torenkamer én herenkamer waan je je even als een kasteelbewoner. In de wapenkamer kan een maliënkolder gepast worden. In de zuidvleugel zijn expositiezalen die de geschiedenis van het kasteel, maar ook de geschiedenis van de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld brengen.

Kaartjes kosten € 11,50 p.p. voor volwassenen. Voor Kinderen van vier tot en met achttien jaar zijn de kaartjes € 5,25. p.p. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart houders kunnen op vertoon van hun pas gratis naar binnen. Bezoekers kunnen tot 16.00 uur naar binnen. De speurtochten(en) kosten € 2,00 per stuk. Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.

Meer berichten