Kinderspeelfeest Oldenbarneveld

Groot kinderspeelfeest in Oldenbarneveld

Barneveld - Rond de opening van de gerenoveerde Speelplekken organiseert het Wijkplatform Oldenbarneveld op woensdagmiddag 12 juni een spetterend kinderspeelfeest.

Ook in enkele andere wijken worden in het kader van de Nationale Buitenspeeldag activiteiten georganiseerd, maar in de wijk Oldenbarneveld gebeurt nog iets meer: de dit voorjaar door de gemeente Barneveld gerenoveerde speelplekken worden heel feestelijk officieel geopend. De opening zelf wordt verricht door wethouder Van de Burgwal en Elja Zielman, ouder en als lid van het Wijkplatform zeer actief betrokken bij de renovatie van de Speelplekken en de organisatie van het feest.

"We zijn werkelijk heel blij met de inzet van de gemeente in onze wijk. De Speelplekken, gerenoveerd onder leiding van gemeentelijk projectleider Juul Scheffer, voorzien echt in een behoefte. Waar eerder nauwelijks spelende kinderen op de centrale speelplek aan de Begoniastraat werden gespot, zijn er nu soms meer dan 30 kinderen tegelijk. En geregeld zien we ook ouders met elkaar in gesprek op de aanwezige bankjes. Zo ontmoeten kinderen en volwassenen elkaar, die elkaar eerder niet zagen." aldus Wijkplatform voorzitter Massier.

"Het Wijkplatform wilde van deze speeldag en opening een bijzonder feestelijk geheel maken. Een werkgroep met Elja Zielman, Jorien Haverhals, Annalies Duits en Marije van den Brink heeft daarvoor in samenwerking met Be Active en diverse sponsoren veel uit de kast gehaald. Zo zullen er behalve de altijd op de speelplekken aanwezige speeltoestellen ook veel andere spelletjes zijn. Er is een clown en een sponsor levert een opblaasbaar pannaveldje en een springkussen. Een andere zorgt voor vis en weer een andere voor voldoende water. Dat is wel nodig, want van spelen krijg je honger en dorst. Een bewoner heeft zelfs een vrije dag opgenomen om een gedeeltelijk ook gesponsorde ijscokar te brengen en weer op te halen. Een andere bewoner heeft zich spontaan gemeld om bij kleine ongelukjes te helpen. Bewoners hebben flyers rondgebracht en andere bewoners hebben electriciteit beschikbaar gesteld. Als werkgroep voelen we ons dan ook echt gedragen door steeds meer mensen in de wijk. En dat is een fantastisch gevoel. Onze slogan 'Oldenbarneveld? Dat zijn wij' moet eigenlijk een toevoeging krijgen met het woord 'samen'. Niet onvermeld mag overigens blijven, dat vanuit de Meerwaarde 13 jongeren meehelpen in het kader van hun maatschappelijke stage. Fantastisch!"

Het speelfeest zelf begint om 14.00 uur op de speelplekken aan de Brummelkamperweg en de Begoniastraat. Het feest eindigt rond 16.30 uur. De officiële opening is om 15.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur moet het verkeer rekening houden met het feit dat een deel van de Brummelkamperweg afgesloten is voor alle verkeer.

Meer berichten