Eenmaal per jaar organiseert de vereniging samen met NBB en Gemeente het 'Streetball Masters Barneveld' toernooi.
Eenmaal per jaar organiseert de vereniging samen met NBB en Gemeente het 'Streetball Masters Barneveld' toernooi. (Foto: H. Heijne)

Basketbalvereniging Tower Jumpers

Hetty Heijne

Rubriek: Sportclub in beeld

De Tower Jumpers uit Barneveld is dé basketbalvereniging van Barneveld. Het is een professionele maar vooral gezellige club waar je op je eigen niveau kan basketballen en iedereen is dan ook van harte welkom.

Barneveld - "Onze trainingen worden gehouden in Sportcomplex Oosterboshal aan de Wethouder Rebellaan 138 in Barneveld. Je kan bij ons op vele niveaus basketballen, zowel recreatief als in competitie verband", vertelt Ben van de Hesseweg, secretaris van de vereniging. "We hebben reguliere 5x5 basketball en een rolstoelbasketbalteam, maar ook het dynamische 3x3 basketball". De Tower Jumpers nemen met een groot aantal teams deel aan verschillende basketbalcompetities op regionaal en landelijk niveau. Daarnaast organiseren zij het gehele jaar door leuke activiteiten zoals: Basketball clinics, (familie) toernooien en sport gerelateerde evenementen. Eenmaal per jaar organiseren zij, in samenwerking met de NBB en de Gemeente Barneveld, het basketbalspektakel 'Streetball Masters Barneveld'. Het afgelopen weekend vond de zevende editie plaats op het Torenplein onder een stralende zon! Streetball Masters Barneveld is onderdeel van de Streetball Masters Tour 2018-2019, het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball! In verschillende categorieën (U11 t/m senioren) en steden wordt gestreden om een plekje op de Streetball Masters Finals veilig te stellen.

Ruim 52 verschillende teams met een totaal van zo'n 200 deelnemers waren dit weekend naar Barneveld gekomen om te strijden voor de prijzen in verschillende leeftijdscategorieën. "Waren er vorig jaar nog veel senioren teams, nu zie je dat de sport ook steeds meer jeugdteams trekt", vervolgt Van de Hesseweg. Streetball is, naast het reguliere basketball, dan ook een opkomende, aparte discipline die ook wel 3x3 basketball wordt genoemd en vind zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het is dynamisch, explosief en spectaculair en heeft andere regels dan het traditionele (5x5) basketball. Zoals de naam aangeeft bestaat een team uit drie spelers en de wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld met één basket. Het zijn korte potjes van 10 minuten of tot er 21 punten zijn gescoord. Inmiddels is 3×3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld en staat in 2020 voor het eerst op het olympische programma.

Basketball, in welke vorm dan ook, is een snelle, uitdagende teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. De Tower Jumpers wil iedereen in Barneveld en omstreken basketball laten ontdekken en ervaren, maar ook laten genieten van de spectaculaire sport die voor jongens en meiden, wedstrijdspelers en recreanten, oud en jong is. Wil jij het eens proberen? Doe gerust een paar keer gratis mee. Vul hiervoor het contactformulier op de website: www.towerjumpers.nl in, mail naar: info@towerjumpers.nl of kijk op facebook: TowerJumpersBarneveld.

Meer berichten