Schaffelaartheater Barneveld viert 10-jarig jubileum

Barneveld - Op donderdag 13 juni bestaat het Schaffelaartheater 10 jaar. Ook de twee andere de bewoners van het pand zijn jarig; Muziekschool Barneveld bestaat 40 jaar en muziekvereniging De Harmonie 140 jaar. Het theater viert dit die dag met een receptie voor sponsoren en relaties met Franstalige Jazzmuziek. 's Avonds is er voor de Vrienden van Jan een feest met lokaal talent en artiesten die komend seizoen te zien zijn. De William & Grey band sluit af in de foyer.

Het was onder meer dankzij een initiatief van De Harmonie dat het Schaffelaartheater werd opgericht. Ondanks soms roerige tijden wisten we met elkaar uit te groeien tot een volwaardig cultuurpodium voor professionele voorstellingen, cultuur-maatschappelijke en educatieve evenementen en commerciële verhuringen. De bezoekcijfers zijn de afgelopen jaren gestegen en het theater heeft inmiddels zwarte cijfers weten te schrijven.

De goede ontwikkelingen zetten zich onverminderd door. De samenwerking met (culturele) partners als De Harmonie, Muziekschool Barneveld, Kunst Collectief Barneveld, Bibliotheek Barneveld, Be-Active en anderen zet het theater met veel plezier voort. En natuurlijk hecht men er zeer aan om ook de amateurkunsten een plek op ons podium te blijven bieden.

Meer berichten