Muziekschool Barneveld bestaat 40 jaar en viert dat met Festival op het plein
Muziekschool Barneveld bestaat 40 jaar en viert dat met Festival op het plein (Foto: Coen Beijer)

Drie dagen gratis muziek bij Festival op het plein

Muziekschool Barneveld bestaat 40 jaar en viert dat met een gratis muziekfestival voor heel Barneveld. Op 20, 21 en 22 juni verrijst op het Theaterplein een grote tent waarin de verschillende activiteiten plaatsvinden. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren.

Barneveld - Om de festivalsfeer compleet te maken zijn op het Theaterplein verschillende cateringstands aanwezig. Het volledige programma is te vinden op www.muziekschoolbarneveld.nl.

20 juni: SamSam Olé

De eerste festivaldag staan de leerlingen van basisscholen waar de muziekschool actief is op het podium. Maar liefst 375 kinderen van 11 scholen geven een spetterend optreden. Zij worden begeleid door een gelegenheidsorkest waarin leden van alle muziekverenigingen uit Barneveld meespelen. De avond start om 19.00 uur met een opening door wethouder André van de Burgwal.

21 juni: Plug In avond

Deze avond staat in het teken van Plug In, de popafdeling van Muziekschool Barneveld. In samenwerking met Villa 29 en Club Move maken alle bandjes van de muziekschool, het popkoor Outloud er een swingende avond van. Speciale gast is Old Dog Bluesrock. Publiek is welkom van 16.30 tot 22.30 uur.

22 juni: De Slotvoorstelling

Op zaterdagavond wordt het Festival op het plein afgesloten met een grote productie rondom de bekendste Barnevelder uit de geschiedenis: Jan van Schaffelaar. Een verteller neemt het publiek mee in een meeslepend verhaal over deze Barneveldse held. Op meerdere podia zorgen de leerlingen, bijgestaan door de verschillende ensembles van de muziekschool, voor de muzikale invulling van het verhaal.

Vrijwilligers gezocht

Om Festival op het plein mogelijk te maken is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om voor een paar uur of een dag onderdeel uit te maken van dit feest kunnen zich aanmelden via info@muziekschoolbarneveld.nl.

Meer berichten