De Turkse gemeenschap in Barneveld houdt komend weekeinde  een eetfestijn
De Turkse gemeenschap in Barneveld houdt komend weekeinde een eetfestijn (Foto: P.r. )

Gezellig multiculti eetfestijn bij Turkse gemeenschap

De Turkse gemeenschap in Barneveld wil graag alle bewoners samen laten komen. Om dit te onderstrepen wordt er komend weekeinde bij de moskee een multiculti eetfestijn georganiseerd waarbij culturele ontmoeting voorop staat. Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni kunnen inwoners van Barneveld genieten van heerlijke vers bereide hapjes, snacks en zoetigheden.

Barneveld - Door deze activiteit wil de Turkse gemeenschap graag alle inwoners van Barneveld met elkaar in aanraking brengen. In een aantal kraampjes worden er vers bereide, hartige en zoete etenswaren en vleeswaren van de barbecue aangeboden. Laat je culinair verrassen! ''Voor het durum brood, borek met spinazie, kaas of aardappel zal er dagelijks twintig kilo deeg worden voorbereid,'' aldus een woordvoerder van de Turkse gemeenschap. ''Deze broodjes worden buiten in een geïmproviseerde keuken vers klaargemaakt. Voor vleesliefhebbers zijn er verschillende broodjes met Adana kebap (gekruid gehakt aan spies), kippendijen en veel meer. Dat wordt dus smullen!''

Historische stukken

Het is ook mogelijk de cultuur te proeven aan de hand van historische stukken! Zoals ieder jaar zijn er ook dit keer rondleidingen door de moskee voor jong en oud. Ook is er een mini-tentoonstelling met historische stukken op het gebied van Islamitische kunst en cultuur. Met als topstuk een keramische oude pot met deksel uit het begin van de negentiende eeuw.
Het doel van deze activiteit is om de communicatie tussen verschillende nationaliteiten te bevorderen. Bezoekers van het eetfestijn kunnen de lekkernijen direct nuttigen op de beschikbare overdekte plaatsen, maar meenemen naar huis is ook mogelijk.

Barneveldse allochtonen

De laatste jaren krijgt Barneveld steeds meer een multicultureel tintje. Tientallen niet-westerse allochtonen verhuisden naar het dorp in de Vallei, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het grootste deel van het aantal allochtonen heeft de Indonesische nationaliteit, maar er wonen ook veel Turken, Marokkanen, Indonesiërs en Antillianen. De open dagen van de Turkse gemeenschap worden gehouden aan de Parmentierstraat 3 in Barneveld en zijn toegankelijk tussen 10.00 uur en 21.00 uur.

Meer berichten