Logo barneveldvandaag.nl


De zandkunstenaar komt op 23 juni naar de openluchtdienst in Voorthuizen.
De zandkunstenaar komt op 23 juni naar de openluchtdienst in Voorthuizen. (Foto: pr)

Openluchtdienst met zandkunstenaar

De kerken van Voorthuizen verzorgen op zondag 23 juni weer de jaarlijkse openluchtdienst op het terrein aan de Roelenengweg. Het gaat dit keer om een jubileumeditie, want de openluchtdienst bestaat tien jaar. Publiekstrekker dit keer is zandkunstenaar Gert van de Vijver, bekend van zijn optredens bij diverse evenementen van tv.

door Leo Polhuys

VOORTHUIZEN - Annemarie Hekman en Erik Runhaar zijn twee leden van de commissie die het evenement namens de kerken organiseert. Ze vertellen dat er naast de zandkunstenaar nog een bijzondere gast komt. Maar de naam van deze mystery guest mogen ze absoluut nog niet verklappen. De naam van deze gast wordt vrijdag 21 juni bekendgemaakt.
De organisatie gaat dit keer voor drieduizend bezoekers. Erik en Annemarie: ''De afgelopen jaren kwamen er al zo'n 2500 mensen, en dit aantal groeit. Er zijn diverse bezoekers uit andere delen van het land en er komt zelfs elk jaar een gezin uit Leuven in België speciaal voor de openluchtdienst naar Voorthuizen. Psalm 100 staat centraal tijdens deze dienst. De preek wordt gehouden door dominee Atze Buursema. De tien organiserende kerken, van protestant tot katholiek, leveren elk jaar een spreker en een vertegenwoordiger in de organisatie. Een groot team vrijwilligers zorgt ervoor dat alles wordt voorbereid en in goede banen wordt geleid tijdens de dienst zelf. Denk bijvoorbeeld aan mensen die stoelen klaarzetten, de opmaak voor de flyers verzorgen, de kinderdienst organiseren of het verkeer regelen.. Dat soort dingen.''

Uniek

Annemarie en Erik zijn blij met de samenwerking over de kerkmuren heen. Erik: ''Het is uniek dat kerken zo goed samenwerken. We kennen eigenlijk geen andere plaatsen waar dit op zo grote schaal gebeurt. De bezoekers ervaren een enorm gevoel van saamhorigheid. '' Annemarie: ''Persoonlijk vind ik het altijd een geweldig mooi moment als op de zondagochtend voor aanvang van de dienst alles wordt klaargezet: stoelen, de techniek.... Alles waar je dan bijna een jaar lang naar toe hebt gewerkt, ontvouwt zich dan voor je ogen.''
Voor de kinderen is er tijdens de dienst een eigen programma. De kinderen van de groepen 7 en 8 kunnen bij de 'grote' dienst blijven, maar voor de jongsten is er een programma opgezet met onder meer cupcakes bakken en stoepkrijten. Omdat de openluchtdienst jarig is, worden bezoekers na afloop door de kerken getrakteerd op koffie en gebak. Vrijwilligers uit de kerken zullen hiervoor zorgen. Muzikale ondersteuning tijdens de openluchtdienst wordt verleend door het duo The Fields uit Voorthuizen. Na de dienst bestaat de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. De openluchtdienst in Voorthuizen start zondag 23 juni om 10.00 uur. Voor informatie: www.openluchtdienstvoorthuizen.nl.