Logo barneveldvandaag.nl


V.l.n.r. Simone van de Kuit (Rotary), Dirk van Hierden en Annelies Piso van de Malawigroep.
V.l.n.r. Simone van de Kuit (Rotary), Dirk van Hierden en Annelies Piso van de Malawigroep. (Foto: Rotary Voorthuizen)

Deelnemers Zwemfestijn zwemmen € 20.000 bij elkaar

Zaterdag 15 juni heeft Rotary Voorthuizen-Veluwezoom in zwembad De Heuvelrand voor de achtste keer het Zwemfestijn 2019 gehouden. Nagenoeg driehonderd zwemmers zwommen in estafetteverband in 7,5 uur ruim 4600 baantjes. De opbrengst van 20.000 euro gaat naar de 'Voorthuizen goes Malawi 2019'-groep, zo'n dertig jongeren die aankomende zomer in Malawi een bouwproject bij een school gaan realiseren.

Voorthuizen - Burgemeester Asje van Dijk gaf om 14.00 uur het startschot voor de eerste teams om 45 minuten lang om beurten heen en weer te zwemmen. De laatste vijf minuten zwommen alle deelnemers tegelijk om nog wat extra sponsorgeld te verdienen. Vervolgens startten elke vijftig minuten vijf nieuwe teams. Jong en oud zwommen de hele dag door tot 21.25 uur.

De zwemmers en het enthousiaste publiek werden opgezweept door muziek van een dj en een Elvis-imitator. Ook een selectie uit het jeugdorkest van Crescendo, die belangeloos meededen, zorgden voor gezelligheid. Tussen 18.00 en 20.00 uur schalden de trommels van Ritmo Entertainment uit Amsterdam door het zwembad. Naast de muziek konden kinderen zich laten schminken en was er voor jong en oud een goochelaar. In de hal van het zwembad werden ijs, broodjes hotdog en kaas en drankjes verkocht. Ook alle opbrengsten hiervan gingen naar het goede doel.

Om 21.25 uur finishten de laatste teams. Simone van de Kuit, voorzitter van de Rotaryclub, reikte de cheque van € 20.000 uit aan Dirk van Hierden en Annelies Piso van de Malawigroep. Naast de cheque werden er prijzen uitgedeeld aan de zwemmers. Team 'De pilsbazen' won met 142 baantjes de prijs voor het beste zwemteam. De prijs voor het team met de jongste deelnemers ging naar '10 kleine eendjes zwommen in de zee' en het meest ludieke team was 'van Veentjes voor steentjes'. Het team van 'Malawiater' bracht met € 873 euro het meeste sponsorgeld mee.

Voor Rotaryclub Voorthuizen-Veluwezoom was het een bijzonder geslaagde dag. "Wij bedanken alle sponsoren, natuurlijk de zwemmers, alle vrijwilligers, de muziek en bovenal de enthousiaste Malawigroep. Samen met hen hebben we dit fantastische resultaat neergezet", aldus clubvoorzitter Simone van de Kuit.

Meer berichten