Een grote delegatie van de Veluwe Renners vermaakte zich prima bij de klassieker Amstel Gold Race.
Een grote delegatie van de Veluwe Renners vermaakte zich prima bij de klassieker Amstel Gold Race. (Foto: )

Wind Mee Tocht bij Veluwe Renners

De Veluwe Renners hebben een nieuw verenigingsevent: de Wind Mee Tocht. "We gaan met de trein heen en op de fiets weer terug, uiteraard met de wind mee'', zegt bestuurslid Jan Kleijer. De Wind Mee Tocht is op zaterdag 13 juli. De derde clubtijdrit wordt op woensdag 3 juli gereden. Stephan Schipper leidt het klassement.

Door Hans Assink

Voorthuizen - Aan activiteiten geen gebrek bij de Veluwe Renners. Maandag is een groep van zo'n twintig leden naar de Dolomieten vertrokken om vanuit Arabba dagelijks de nodige kilometers te maken. De fietsers komen zondag terug. Op 18 mei was de club present in het Limburgse om het parcours van de Amstel Gold Race te fietsen. De groep voor de Amstel was 33 man/vrouw sterk. "Het was een gratis event voor onze leden'', zegt Jan Kleijer. "Als blijk van waardering. We hadden verschillende groepen qua niveau en je kon verschillende lussen rijden. We hebben het afgesloten met een hapje en een drankje. Het was een mooie dag.'' De rijders die de langste lus reden legden zo'n 150 kilometer af. De kortst gereden route was zeker nog 100 kilometer, schat Kleijer in.

Bij de clubtijdrit van woensdag 3 juli is Kleijer ook van de partij. Hij staat op de zesde plaats in het klassement. "De top drie zit er niet meer in'', zegt Kleijer. "Maar bij de nummers vijf, zes en zeven zit het dicht bij elkaar. Ik kan nog een plaatsje opschuiven, naar boven of naar beneden.'' Stephan Schipper voert het klassement aan met Daniel van der Meulen op plek twee en Arnoud Rozendaal op plek drie. "Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is groot, maar tussen de nummers 2 en 3 is het overbrugbaar'', weet Kleijer. De beste dame wil hij ook nog even genoemd hebben: Annemarie van Wolfswinkel op plek 12. De start van de derde clubtijdrit is om 19.00 uur in Uddel.

Voor 13 juli staat de eerste Wind Mee Tocht op de agenda. "Een aantal leden heeft het al eens ludiek gedaan en we hebben besloten er een clubevent van te maken'', zegt Kleijer. Met de trein tegen de wind in ergens naartoe en dan terug op de fiets, met wind in de rug, zo is het concept. "De afstand is zo'n 150 kilometer, maar dat is ook afhankelijk van de sterkte van de wind en of we een stukje omfietsen'', zegt Kleijer. De Wind Mee Tocht is bedoeld voor clubleden. "Maar als een buitenstaander zich meldt, dan is het natuurlijk een leuke tocht om kennis te maken.''

Op 17 augustus melden de Veluwe Renners zich in Amsterdam. Het tochtje naar het Leidseplein is ook op ludieke wijze ontstaan, meldt Kleijer. "We doen koffie en een biertje op het Leidseplein en gaan dan weer naar huis toe.''

Meer berichten