Logo barneveldvandaag.nl


Eigenaresse Beatrijs met haar zelfgemaakte appeltaart.
Eigenaresse Beatrijs met haar zelfgemaakte appeltaart. (Foto: Hetty Heijne)

Toeristische Toppers: Beatrijs Hoeve in sfeervolle schuur

Met pen, fototoestel en onder andere de 'Minimap met 10 toeristische toppers' van Visit Veluwe en Go Barneveld, gaan we deze zomer de gemeente Barneveld ontdekken. En wat blijkt; er is veel, heel veel te doen in de gemeente met zijn vele dorpskernen.

Door Hetty Heijne

VOORTHUIZEN - Na ons strand- en midgetgolfavontuur van vorige week, bezoeken we deze keer de Beatrijs Hoeve, de nummer drie op de lijst van Toeristische toppers.

Bij aankomst is het even zoeken waar we kunnen parkeren, maar al snel zien we dat we gewoon het erf op kunnen rijden. Aan het eind vinden we een ruime (verharde) parkeerplaats. We gaan bij het theehuis naar binnen – wel even bukken bij de ingang – en het lijkt wel alsof je een gezellige, knusse huiskamer binnen loopt. We besluiten plaats te nemen op het terras, dat ligt in een prachtige tuin met gezellig ingerichte hoekjes en bestellen een kopje thee en de specialiteit van de Beatrijs: vers appelgebak met slagroom. Hierna gaan we in gesprek met Madeleine Vermeij van de Beatrijs Hoeve: "De Beatrijs Hoeve is de perfecte locatie voor een kopje thee of koffie met iets lekkers of iets van de lunchkaart, een high-tea of high wine, een gezellige familiedag, bedrijfsfeest of jubileum. In juli en augustus is iedereen welkom van woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 16.30 uur. Hierbuiten is de Beatrijs Hoeve alleen op afspraak geopend."

Na ons kopje thee en overheerlijk appelgebak wandelen we over het erf heen en horen dat de grote, oude boerenschuur waar het theehuis in zit, in de loop der jaren volledig gerenoveerd is met veel aandacht voor de oorspronkelijke sfeer, zoals de houten balken en de originele muren. Maar ook aan de tuin is veel aandacht besteed. Op het erf vinden we tevens Beatrijs-Decorations, al 25 jaar gespecialiseerd in creatieve arrangementen. Het maakt voor de sfeervolle omlijsting met eten en drinken gebruik van Beatrijs Hoeve. "Vanaf 2018 zijn de workshops bierbrouwen en de bierproeverijen onder leiding van de Voortsche Streekbieren aan ons programma toegevoegd. Daarnaast hebben wij in samenwerking met het aangrenzende Lounge Sport Zeumeren een aantal sportieve arrangementen te bieden. Verder werken wij samen met lokale partners voor onze activiteiten."
We komen uit in de winkel waar maar liefst 275 verschillende smaken thee te vinden zijn onder het eigen theelabel 'Tea4You' en diverse leuke woondecoraties. Natuurlijk kijken we hier even rond en kopen een pakje 'Exotische vruchten en kruiden' thee om thuis uit te proberen.

Ook trouwlocatie

Sinds 2018 is de Beatrijs Hoeve ook een officiële trouwlocatie. Dus wanneer je droomt van een romantische, idyllische trouwdag ben je bij hen aan het juiste adres. De voormalige boerderij met stallen is van alle moderne gemakken voorzien, maar heeft toch zijn authentieke uitstraling behouden. "Wij ontvangen jullie en jullie gasten graag in onze sfeervolle, ongedwongen en intieme setting. De gehele dag kan op één locatie plaatsvinden. Van het ja-woord, tot een fotoshoot in onze kleurrijke tuin, een intiem diner in ons sfeervolle theehuis en een stijlvol feest op ons terras. En niet geheel onbelangrijk, trouwen bij de Beatrijshoeve is goed betaalbaar! Wat is daarop je antwoord?"
De Beatrijs Hoeve is te vinden aan de Zeumerseweg 5 in Voorthuizen. Voor meer informatie kun je kijken op www.beatrijshoeve.nl of www.gobarneveld.nl. Bellen of mailen kan natuurlijk ook via telefoonnummer: 0342-473240, of het mailadres: contact@beatrijshoeve.nl. Alle theesoorten uit de winkel zijn ook via internet te bestellen: www.tea4you.nl.

Meer berichten