Logo barneveldvandaag.nl


Panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve.
Panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve. (Foto: Jaco Hoeve)

Zomerconcert met panfluit en orgel

Vrijdag 19 juli geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve een Zomerconcert in kerkgebouw Bethabara in Voorthuizen. Het feestelijke programma is geschikt voor jong en oud.

Voorthuizen - Noortje van Middelkoop is als panfluitiste bekend in binnen- en buitenland. Zij geeft instrumentale optredens en werkt mee aan koorconcerten en vele cd-opnamen. De panfluitiste maakte concertreizen door Europa, Israël, Canada, Amerika en Australië. Noortje schrijft zelf ook muziek voor panfluit. Naast het coachen van leerlingen geeft zij educatieve concerten en workshops, ook op basisscholen.

Harm Hoeve is een veelgevraagd organist, zowel als begeleider bij koren als solistisch bij orgelconcertseries. Ook hij maakte vele reizen naar het buitenland, zoals naar Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. Zijn orgelspel is degelijk, verzorgd en tegelijk sprankelend. Harm speelt ook piano, heeft een eigen lespraktijk en is dirigent van een viertal koren. Daarnaast schrijft hij bladmuziek voor orgel en voor koren.

Noortje en Harm vormen al jaren een muzikaal duo met panfluit, orgel en piano. Ze hebben meerdere malen concerten gegeven in Canada en geven jaarlijks een serie zomerconcerten door ons hele land. Hun repertoire is veelzijdig en virtuoos en ze brengen hun muziek in een ontspannen en spontane sfeer. Noortje en Harm hebben samen vier cd's opgenomen, waaronder de cd Festivo.

In de sfeervolle open ruimte van Bethabara nemen Noortje en Harm het publiek mee in zomerse klanken op panfluiten en orgel. U kunt luisteren naar bekende hymns, klassieke werken en muziek van hedendaagse componisten als Michael Schütz en Keith & Kristyn Getty. Zo hoort u naast vrolijke muziek van Vivaldi ook temperamentvolle zigeunermuziek, die goed past bij de folklore achtergrond van de panfluit. Verder spelen Noortje en Harm eigen composities en populaire muziek, zoals 'Nella Fantasia' van Ennio Morricone en het lied 'Over the rainbow' uit de musical The Wizard of Oz.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal (Van Den Berglaan 79). De toegang is € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen t/m 16 jaar. Gezinskaarten kosten € 30 (maximaal 2 volwassenen). Er is die avond ook een cd-tafel aanwezig.
Meer informatie: www.noortjevanmiddelkoop.nl & www.harmhoeve.nl

Meer berichten