Logo barneveldvandaag.nl


Op de kinderboerderij komen dwerggeitjes, schaapjes, varkentjes, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen.
Op de kinderboerderij komen dwerggeitjes, schaapjes, varkentjes, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen. (Foto: Henry & Jeannette Bos)

De Rozelaar start kinderboerderij op Schaffelaar Erf

Kinderboerderij Schaffelaar is een nieuwe kinderboerderij, gelegen op Het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Een oude schuur is de afgelopen periode omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Dinsdag is de overeenkomst getekend door KBB en de Rozelaar.

Barneveld - In de afgelopen periode is hard gewerkt aan de realisatie van de kinderboerderij. KBB, initiatiefnemer van Het gehele Schaffelaar Erf, was op zoek naar een beheerder en deze is gevonden in de Rozelaar.
Als beheerder draagt de Rozelaar zorg voor de algehele bedrijfsvoering van de kinderboerderij. Dit betekent onder andere de verzorging van de dieren en het ontvangen van de bezoekers, voor jong en oud.

Het beheren van een kinderboerderij is een mooie aanvulling op de diverse soorten dagbesteding die de Rozelaar al biedt. De cliënten van de Rozelaar staan midden in de samenleving. De Rozelaar vindt het belangrijk om de maatschappelijke zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en te behouden. Door het beheren van een kinderboerderij, waarbij bezoekers langskomen om in contact te komen met de dieren, integreren cliënten in de samenleving en dragen ze hun steentje hier aan bij.

Op de kinderboerderij komen dwerggeitjes, ouessant schaapjes, kuhne kuhne varkentjes, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen. Op termijn is het de bedoeling dat er meer dieren op de kinderboerderij bij komen.

In het najaar wordt een feestelijke opening georganiseerd, waarbij iedereen welkom is. Te zijner tijd volgt hier meer informatie over.

Landgoed Schaffelaar bestaat uit circa 90 hectare bos en natuur. De onderdelen van Landgoed Schaffelaar zijn Kasteel Schaffelaar, de Oranjerie, de Koewei en Het Schaffelaar Erf. Het Schaffelaar Erf wordt al jarenlang door KBB gerevitaliseerd, zodat er verbinding ontstaat tussen beleven, spelen, natuur, verleden en heden. Op het Schaffelaar Erf is onder andere een kinderopvanglocatie van Dolfijn, Ina Art Atelier, IVN en dagbestedingslocatie van De Rozelaar te vinden.

De Rozelaar is een christelijke zorginstelling die mensen met een verstandelijke beperking een warme plek in de samenleving biedt. Zij bieden een veilige warme woonplek, zinvolle dagbesteding en uitdagend werk, midden in de samenleving.

KBB investeert in diverse projecten binnen de zorg. KBB staat midden in de samenleving. Met oog voor mens en maatschappij realiseren zij projecten. Alleen of in samenwerking met andere partijen durft KBB grensverleggend en creatief te zijn. KBB denkt en werkt graag mee met nieuwe projecten.

Meer berichten