Logo barneveldvandaag.nl


Scherpenzeel, 160519 - Foto Ruben Meijerink / APA FOTORegiobestuur Regio Foodvalley
Scherpenzeel, 160519 - Foto Ruben Meijerink / APA FOTORegiobestuur Regio Foodvalley (Foto: )

Column Judith: Hondje

Ik ben uitgenodigd om een facebookpagina te volgen. Dat gebeurt regelmatig en meestal doe ik het niet, maar dit is de pagina van het nieuwe hondje van Jan Joosten, die we allemaal nog kennen als de slager en nu als voorzitter van de BMV. Jan heeft een nieuwe huisgenoot van nu ruim vier maanden oud: een hondje!

Wat heb ik een spijt dat ik op accepteren heb gedrukt. Want bij elke nieuwe post op deze pagina denk ik: "Had ik 'r maar!" Ik vond de vorige hond al heel leuk, en dit is een zeer jonge versie, een Basset Fauve de Bretagne. Het is een meisje en ze heet Marie. Nou ja, officieel heet ze Galette du Debut de la Chasse, maar dat roept weer zo moeilijk. Ze is onweerstaanbaar lief en ondeugend, althans op de foto's. Nou kom ik normaal gesproken Jan regelmatig tegen, alleen nu even niet, terwijl ik zo graag dat hondje eens zou willen knuffelen.

Ik volg natuurlijk meer pagina's met honden, zoals Herplaatsingshonden in Nederland. En elke keer kom ik zo in de verleiding er toch maar eentje te nemen. Maar ja, die ik leuk vind kunnen meestal niet alleen zijn, en als ik dat lees heb ik gelukkig verstand genoeg om het niet te doen. Nu in ieder geval niet, later als ik oud ben misschien. Verder kijk ik volop honden- en kattenfilmpjes en dan zit ik met een brede glimlach zo een uurtje tijd te verdoen.

Jachthonden hebben mijn voorkeur. Die heb ik zelf ook steeds gehad en met name de Duitse Staander is mijn grote liefde. Als ik er eentje zie op straat smelt ik ter plekke. Maar juist deze soort heeft veel aandacht nodig om zich gelukkig te voelen.
Marie is ook een jachthond. Ze is de wereld aan het ontdekken en eet alle bloemen van een margrietstruik op. En kijkt er super onschuldig bij.
Beste Jan, al kijk ik elke dag uit naar weer een foto van haar, wil je er alsjeblieft mee stoppen? Ik ben bang dat ik de verleiding absoluut niet kan weerstaan. Wat dat betreft is het maar goed dat ik je niet tegenkom.

Judith van den Wildenberg

Meer berichten