Logo barneveldvandaag.nl


Deze eerste editie van de Kunst Kijk Route wordt georganiseerd door Hennie Ansink, Nell Roest en Ina Cheddie.
Deze eerste editie van de Kunst Kijk Route wordt georganiseerd door Hennie Ansink, Nell Roest en Ina Cheddie. (Foto: Eigen foto)

Eerste editie van Kunst Kijk Route

Op achttien locaties in de gemeente Barneveld, verdeeld over vijf dorpen stellen maar liefst 41 kunstenaars hun atelier of expositieruimte open voor belangstellenden tijdens de eerste editie van de Kunst Kijk Route Gemeente Barneveld.

Barneveld - Deze eerste editie van de Kunst Kijk Route wordt georganiseerd door Hennie Ansink, Nell Roest en Ina Cheddie en vindt plaats van 6 tot en met 8 september.

Vrijdag 6 september om 13.00 uur opent wethouder A. van de Burgwal de Kunst Kijk Route op het Schaffelaar-Erf aan de Stationsweg 2 in Barneveld. Iedereen is van harte welkom. Dichter Leo Rakhorst leest tijdens de opening een gedicht voor dat hij speciaal voor de opening en de Kunst Kijk Route heeft geschreven.

Het Schaffelaar-Erf is de centrale plek van de Kunst Kijk Route. Op de overzichtstentoonstelling op de deel is van iedere deelnemende kunstenaar een werk te zien. Hierdoor krijgen bezoekers een impressie van het werk van alle kunstenaars die meedoen aan de Kunst Kijk Route. De openingstijden van de overzichtstentoonstelling zijn gelijk aan de openingstijden van de rouet: vrijdag 6 september 14.00-21.00, zaterdag 7 september 10.00-17.00 en zondag 8 september 12.00-17.00. Niet alle deelnemers zijn op zondag geopend. Op de deel liggen gidsen om mee te nemen. Hierin vindt u alle deelnemers met adres, openingstijden en een plattegrond.

De organisatie van de Kunst Kijk Route heeft ervoor gekozen om naast alle te bezoeken ateliers, kunstenaars gezamenlijk te laten exposeren. Zo kunt u op het Schaffelaar-Erf werken bekijken van tien kunstenaars. Op zaterdag zal Leo Rakhorst om 11.00, 14.00 en 15.00 uur gedichten voordragen uit eigen bundel. In Voorthuizen exposeren zeven kunstenaars gezamenlijk, en in Stroe ook zeven.
Een leuk initiatief in Stroe komt van fotograaf Fred Dorfel: hij zal op vrijdag en zaterdag actief bezig zijn met fotografie.

Bij diverse winkels (in Barneveld, Voorthuizen, Stroe, Kootwijkerbroek en Kootwijk) kunnen kinderen een gedrukte versie van een schilderijlijst ophalen, of bij Ina-Art, Stationsweg 2G op donderdagen van 10.00-12.00 uur. Hierin kunnen zij hun eigen kunstwerk maken en tijdens de route inleveren op het Schaffelaar-Erf waar hun kunstwerk een plaats krijgt op de Kids Expo. Bij inlevering krijgt elk kind een leuke attentie. De mooiste kunstwerken maken kans op leuke prijzen, verdeeld over drie leeftijdcategorieën.

Voor kinderen is er verder van alles te doen op de Kids Expo. Zo kunnen ouders in alle rust van de kunst genieten. Meer info: www.kunstkijkroutegemeentebarneveld.nl

Meer berichten