Logo barneveldvandaag.nl


Reserveren voor de rondleiding is verplicht en kan via www.glk.nl/activiteiten
Reserveren voor de rondleiding is verplicht en kan via www.glk.nl/activiteiten (Foto: )

Rondleiding Huis Schaffelaar op Open Monumentendag

Zaterdag 14 september is Huis Schaffelaar gratis te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur.

Barneveld - Het interieur is volledig gerestyled met behoud van de karakteristieke elementen zoals de haarden, hoge houten deuren en de fraai gedecoreerde plafonds. Je wordt groepsgewijs rondgeleid door de verschillende salons en zalen. Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/activiteiten. Adres: Stationsweg 6 in Barneveld.

In 1967 verkocht de toenmalige eigenaresse J.L.A. Clifford Kocq van Breugel-barones van Nagell, vrouwe van Schaffelaar het 'kasteel' voor het symbolische bedrag van een gulden aan de gemeente Barneveld. Het landgoed eromheen werd eigendom van Het Geldersch Landschap. De gemeente liet het vervolgens in de periode september 1977 tot december 1979 volledig restaureren.Tot 2002 werd het gebruikt als huisvesting voor buitenlandse studenten. Tegenwoordig wordt het kasteel onder meer als zalenaccommodatie gebruikt en verhuurd voor feesten en partijen en huwelijksvoltrekkingen.

Huis Schaffelaar is een van de negentien gebouwen en terreinen van Geldersch Landschap en Kasteelen die tijdens het Open Monumentendag te bezichtigen zijn voor publiek.