Logo barneveldvandaag.nl


De meeste horecadeelnemers van voorgaande edities zijn ook dit jaar weer present.
De meeste horecadeelnemers van voorgaande edities zijn ook dit jaar weer present. (Foto: )

Proeven van de lokale gastvrijheid

Proef de lokale gastvrijheid' luidt de slogan van Bourgondisch Voorthuizen. Zaterdag 14 september wordt het opnieuw genieten van de heerlijkste gerechten en natuurlijk veel gezelligheid. Voor de zevende keer wordt Bourgondisch Voorthuizen gehouden. Het evenement vindt plaats in de tuin van het Muziekhart van Voorthuizen.

Voorthuizen - Naast eten en drinken is sfeer en gezelligheid heel belangrijk. In de tuin worden grote tenten geplaatst. Daardoor zitten bezoekers bij regen droog en deze worden voorzien van sfeervolle verlichting. De tuin en het Muziekhart worden zo omgetoverd tot een sprookjesachtig decor. Een bezoek aan Bourgondisch Voorthuizen wordt dus een echte belevenis, zegt de organisatie.

De meeste horecadeelnemers van voorgaande edities zijn ook dit jaar weer present. Zij zijn enthousiast door de vele positieve reacties die ze van de bezoekers krijgen. Een extra reden om voor een mooie prijs een heerlijk gerecht te maken. ''We zijn blij dat we ook dit jaar weer hele goede deelnemers hebben. We selecteren de deelnemers vooral op datgene wat zij de mensen willen voorschotelen. Het moet geen daghap worden, maar een lekker klein gerechtje. Het is daarom ook leuk om iets te proberen wat men nog nooit heeft geproefd.''
De meeste deelnemers hebben deze gerechten op hun kaart staan, zodat men later dit kan gaan eten bij de desbetreffende deelnemer.

Op het centrale terras kan men genieten van de proeverij, een heerlijk drankje en uiteraard van de ambiance en livemuziek. Natuurlijk zal het eigen Voorthuizens bier, Voortsche Dwaes, ook op dit evenement worden geschonken. Het betaalmiddel voor Bourgondisch Voorthuizen is de Bourgondiër. Alles wat men wil eten of drinken wordt met deze munt afgerekend. De toegang tot het terrein is gratis.

Bourgonisch Voorthuizen wordt georganiseerd door Muziekvereniging Crescendo. De vereniging probeert door middel van activiteiten samen met lokale ondernemers, zoals Bourgondisch Voorthuizen, de begroting sluitend te krijgen.

Uiteraard is iedereen van harte welkom op Bourgondisch Voorthuizen. Om 16.00 uur is de officiële opening. Voor meer informatie en deelnemers kunt u kijken op www.bourgondischvoorthuizen.nl. Tijdstip: 14 september vanaf 16.00 tot middernacht. Locatie: Muziekhart van Voorthuizen, Van de Berglaan 4. Entree: gratis.