Logo barneveldvandaag.nl


Foto:

Column Judith: Einde van de zomer

Er waren lekkere hapjes, er was leuke muziek, maar vooral: er waren allemaal enthousiaste vrijwilligers van Crescendo die zorgden voor een opgeruimd geheel, in meerdere opzichten. Ik heb het over Bourgondisch Voorthuizen. Afgelopen zaterdag was het weer zover en het is natuurlijk altijd spannend of het wel mooi weer is bij zo'n buitenevenement. En dat was het.

Ik kreeg wel wat opmerkingen dat ik het spoor overgestoken was en ik geef toe, veel Barnevelders zag ik ook niet. Maar misschien juist daardoor kon ik gewoon eens wat rondkijken en dan zie ik dat dit echt een dorpsfeest is, dat mensen genieten om elkaar te zien en te spreken, misschien wel als een afsluiting van het seizoen. En dat alles in ongedwongen sfeer. Hier geen netwerken voor zakelijk of politiek belang. Je bent er gewoon met elkaar als Voorthuizenaren. Nou ja, met een enkele vreemde eend in de bijt, maar die wordt net zo goed opgenomen in het geheel.

Volgende week is er in Garderen Live in the Woods. Het is een nieuw evenement gericht op twintigplussers. Dus dan mag ik erbij zijn, al ben ik wel erg plus. En dat zal voor mij dan ook echt het eind van de zomer betekenen.
Ik moet er aan wennen, meer dan andere jaren. Dat het zo vroeg donker is, en 's morgens dat ik in het donker naar mijn werk vertrek. En dat het leven zich weer binnen afspeelt. Juist daarom vind ik die 'einde-van-de-zomer-evenementen' zo leuk, momenten waar je even weer je vrienden en bekenden kunt ontmoeten in de ongedwongen sfeer van buiten zijn, praten met je dorps- of gemeentegenoten, plezier hebben met elkaar.

En dat er dan een groep vrijwilligers is die zorgt dat het allemaal op rolletjes verloopt, die met een vriendelijk gezicht alle troep opruimen, die zorgen dat het schoon blijft, daar neem ik mijn petje voor af. Crescendo: een groot compliment voor jullie allemaal, voor jullie inzet en jullie saamhorigheid.

Judith van den Wildenberg