Logo barneveldvandaag.nl


Foto:

Column Judith: Een zachte omarming

Ik zit hier helemaal niet vrolijk achter mijn computer. Al meer dan een maand zit ik met deze column in mijn maag. Want het is de laatste! U weet dat ik niet houd van afscheid nemen, zelfs niet op papier. Maar nu moet het toch.

En pas als je afscheid gaat nemen, besef je van hoeveel waarde het is geweest. Het was voor mij zo fijn om van alles met u te kunnen delen, behalve politiek dan, want dat mocht niet. Dat was wel eens jammer, want soms jeukten mijn vingers zo om daar eens even een boekje over open te doen. Maar over alle andere zaken in mijn leven, groot en klein, vreugdevol of verdrietig, daar mocht ik over schrijven. En hier en daar kon ik eens een welverdiend compliment uitdelen, vaak tot verrassing van diegene over wie het ging.

En daar reageerde u op. Vaak met een appje of een mailtje, nog veel vaker sprak u me ergens aan. Soms met iets uit een oudere column, iets dat ik allang weer vergeten was. Bijvoorbeeld dat ik er van houd om met een vulpen te schrijven. Dan dacht ik: "Hoe weet men dit eigenlijk? Oh ja, mijn rubriekje!"

Ik kreeg ook kritiek hoor. En dat mag, want daar ga je beter van schrijven. Maar over het algemeen kwam ik mensen tegen die het leuk vonden, die zich herkenden in mijn verhaaltjes, die even moesten glimlachen als ze me zagen.

En dat is precies wat ik graag wil, even die glimlach teweeg brengen, even dat gevoel van herkenning, want je bent niet alleen.

Dat gold natuurlijk ook voor mij. Elke keer dat u reageerde, voelde dat als een zachte omarming. Vooral na het overlijden van mijn broer, toen ik overweldigend veel reacties kreeg.

Al mijn lezers, heel hartelijk dank dat u de moeite nam om mij te lezen en met mij mee te leven. En dank dat u het me ook liet weten. Maar ook de redactie wil ik bedanken, voor het vertrouwen, voor de vrijheid die ik gekregen heb. Ik zal u allemaal missen. Als u dat ook doet, kunt u me volgen op Facebook.
Hartelijke groet aan allen!

Judith van den Wildenberg

Nieuwsoverzicht

Meer berichten