Logo barneveldvandaag.nl


Marjan Huinder
Marjan Huinder
Spoorzoeken

Spoorzoeken: Voorthuizen waait

  Column

Voorthuizen straalt, ook dit jaar, weer op 8 april. Dat betekent dat Voorthuizen waait op 27 februari, en flink ook! Landelijk in het nieuws, de tuinsets, dakpannen en bomen vlogen ons letterlijk om de oren. De Wikselaarseweg, die prachtige groene strook richting het Groene Hart van Zeumeren, lag letterlijk bezaaid met omgevallen bomen. Onze (altijd hyperactieve) Whatsapp groep aan de Strausslaan sloeg direct op hol: wat gebeurt hier? Mijn man lichtte direct Gerard Liefting in, in het dagelijks leven nauw betrokken bij onze verbouwing in het nieuwe huis, als hobby tevens Vrijwillige Brandweer van het Voorthuizer korps. Bleken wij nog eerder te melden dan 112! Zo zie je maar weer, Burgerwachten en Knokploegen hebben zo hun waarde... zeker aan de Straussboulevard.

Mensen, wat gaan wij dat stukje Voorthuizen missen. Inmiddels weten we wat er gaat gebeuren met dat mooie weiland, dat nu nog een vreemde hap uit ons mooie dorp haalt: buurthuis, school en een enorme sporthal (11 meter hoog, waarschijnlijk weer zo'n witte doos die netjes in het landschap wordt geïntegreerd als een koelkast onder een tafellaken). Maar goed, terug naar de storm, hebben we direct een mooie brug naar ons moment van het jaar: de verhuizing naar ons nieuwe laantje, nu dat van Händel. Binnen schiet 't al enorm op, alles volgens de planning, die mijn man al vanaf dag 1 dat we de sleutel hebben 'tuurlijk gehaald wordt' en 'vol vertrouwen niets aan de hand geen probleem' gaat opleveren, inclusief een blijkbaar met Nostradamus ingefluisterde precisie, nog gehaald wordt ook, inclusief verhuisdatum en sleuteloverdracht van ons oude huis aan de nieuwe trotse bezitters. Ongekend, maar ik gun hem z'n pleziertje dat ie 'alles goed geregeld heeft'.

Nu heeft ie ook 't weer nog even aangehaald: exact die boom die om moest, blijkt al halverwege de stam finaal doormiddengeknakt, de boom met kapvergunning in aanvraag (echt waar, check maar), blijkt nu levensgevaarlijk en wordt morgen omgehaald, de 3 oude schuttingen die 'echt niet meer konden'... u raadt t al: half weggeblazen en die lelijke struik links achterin: dwars platgestormd. Hoe die 't doet, 't zal allemaal best, maar de gang zit er prima in bij ons gezinnetje.

Komende dagen gaan we met volle (tegen)zin de dozen inpakken. We denken aan 100 dozen (oef) wel genoeg te hebben. Volgende keer laat ik het verschil weten tussen zijn positieve instelling en het aantal, dat werkelijk door m'n handen is gegaan!

reageer als eerste
Meer berichten