Logo barneveldvandaag.nl


Lotte van de Bor en Sjoerd Stap presenteerden met hun band hun debuut-cd in De Hoefslag
Lotte van de Bor en Sjoerd Stap presenteerden met hun band hun debuut-cd in De Hoefslag (Foto: )

Volle bak bij presentatie cd The Fields

  Cultuur

Door Leo Polhuys

Afgelopen weekend op Opwekking

Het christelijk zangduo Sjoerd Stap en Lotte van de Bor presenteerden afgelopen week in De Hoefslag in Barneveld samen met hun band de debuut-cd. Op de schijf staan tien nummers waaronder When the sun comes up en Stop running. Goed in het gehoor liggende muziek, die door de ongeveer honderd aanwezige kennissen, vrienden en familieleden dan ook flink werd gewaardeerd.

BARNEVELD - Als om acht uur de gordijnen van de zaal dichtgaan en Lotte en Sjoerd het podium beklimmen, is het publiek al helemaal klaar voor het releaseconcert van de twintigers, die beiden werken in het bedrijfsleven en elkaar in de kerk vonden op de muziek. Beiden zingen al van jongs af aan en waren onder meer actief in de praiseband van de Hervormde kerk in Voorthuizen, maar ook op bruiloften. Ze zongen christelijke nummers maar ook seculiere van bijvoorbeeld Michael Jackson. De stemmen van de twee Voorthuizenaren bleken goed bij elkaar te passen en besloten werd als duo verder te gaan.

Country is de favoriete muziekstijl van de twee, die tijdens de presentatie in De Hoefslag getrakteerd werden op omhelzingen, bloemen en cadeau's. De band speelt naast countrynummers overigens ook muziek met een rock-inslag. Rustige luisterliedjes en uptempo wisselen elkaar af. Ontspannen luisterend hoort het publiek de Engelstalige nummers over zich heen komen, een kop koffie of een biertje in de hand. Sjoerd schrijft de teksten voor de nummers zelf. De muziek die ze brengen is niet per se kerkelijk maar het geloof klinkt er wel duidelijk in door. De naam van de band is te herleiden op Engels voor akker en slaat op de steeds wisselende werkzaamheden die op een bouwland worden uitgevoerd, zoals zaaien en oogsten. Voor aanvang van het concert, in de pauze en na afloop was er gelegenheid om cd's, of shirts te kopen.

Makkelijk

De band speelt de nummers van de cd niet op volgorde maar voor het publiek maakt dat niets uit. ''Het is fijne muziek, ''zegt een van de bezoekers tijdens het concert in De Hoefslag. 'Het luistert makkelijk. Ik had natuurlijk nog niets van de cd gehoord maar kende The Fields al wel van optredens in de buurt. ''Een ander: ''Mooi dat er uit onze regio zulke fijne muziek wordt gemaakt. We zullen in de toekomst nog veel van The Fields horen.'' Ook Elisabeth staat te genieten en straalt trots uit. ''Dat is niet zo verwonderlijk, want ik ben de zus van Sjoerd...''

Inmiddels weten steeds meer festivals het nieuwe zangduo en hun band te vinden. Zo speelde The Fields afgelopen weekeinde op Christelijk Festival Opwekking in Biddinghuizen. Op 5 mei was de band al te horen op het Bevrijdingsfestival in Barneveld. Op 15 juni is The Fields present op Garderen Straalt en op 21 september zijn Sjoerd en Lotte live te horen op Radio 5. Ook de christelijke radiozender Groot Nieuws Radio heeft Lotte en Sjoerd inmiddels te gast gehad in een van haar uitzendingen.