Logo barneveldvandaag.nl


Ook voor mensen met een leesbeperking heeft de bibliotheek in Barneveld een oplossing.
Ook voor mensen met een leesbeperking heeft de bibliotheek in Barneveld een oplossing. (eigen foto)

45.000 gesproken boeken in de Bibliotheek

  Overig

Barneveld - Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden.

De verwachting is dat het aantal Nederlanders met een leesbeperking de komende vijf jaar met 20% toeneemt. Om te zorgen dat zij ook kunnen genieten van een goed boek heeft de Bibliotheek iets nieuws: 45.000 gesproken boeken, exclusief voor leden met een leesbeperking. Want een goed verhaal zit tussen je oren. Door de collectie van 45.000 gesproken boeken aan te bieden via www.bibliotheek.nl/passendlezen zorgt de Bibliotheek dat steeds meer mensen met een leesbeperking toegang krijgen tot passende leesvormen.

De gesproken boeken zijn afkomstig uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen, de bibliotheekvoorziening voor mensen met een leesbeperking. Een uitgebreide collectie Van streekroman tot jeugdboek, van Kruistocht in spijkerbroek tot Het diner.

Op www.bibliotheek.nl/passendlezen staan gesproken boeken in alle genres. De gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor bibliotheekleden met een leesbeperking, zoals blind­ of slechtziendheid of dyslexie. Maar ook leden met een andere beperking waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kunnen gebruikmaken van de collectie. Eenvoudig op computer of tablet Gebruikmaken van gesproken boeken is heel eenvoudig en valt binnen het lidmaatschap van de Bibliotheek.

www.bibliotheek.nl/passendlezen

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox