Logo barneveldvandaag.nl


Sportief in Barneveld: Peter de Bliek is druk met toernooi rolstoeltennis

  Sport

BARNEVELD - Bij LTC Barneveld wordt op 1,2 en 3 september weer het Nationaal Rolstoeltennistoernooi gehouden. Het gaat om het tweede lustrum van het evenement dat steevast een publiekstrekker is. De organisatie is in handen van Stichting Rolstoeltennis Gelderland in Barneveld. Plaatsgenoot Peter de Bliek is al tien jaar actief in de organisatie.

Door Leo Polhuys

,,Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn al aan de gang,'' vertelt Peter. Hij draait in het eerste weekeinde van september niet alleen mee als organisator maar speelt ook zelf. ,,Het wordt een druk maar mooi weekend.

Er komt veel kijken bij de organisatie. Mensen uit het hele land reizen af naar Barneveld. Zij moeten natuurlijk ontvangen worden, ze krijgen een lunch en er moet gezorgd worden voor avondeten.

Fysiotherapeuten

Ook moeten er fysiotherapeuten voorhanden zijn en technici die eventueel een kapotte rolstoel kunnen herstellen. '' Dit jaar heeft ook de burgemeester toegezegd bij de opening aanwezig te zijn. Verder is er een demonstratie gepland van een segway (zitmodel).

Oproep                                                                                                        

In Barneveld is een team van zo'n vijftien rolstoeltennissers actief binnen LTC. Zij komen niet alleen uit Barneveld maar uit de wijde regio. Tijdens het toernooi strijden rolstoeltennissers uit heel Nederland om de titels in verschillende categorieën, zowel single als dubbel. Peter doet een oproep: ,,Iedereen die belangstelling heeft voor rolstoeltennis, is van harte uitgenodigd om op 1, 2 of 3 september een kijkje te komen nemen.''

reageer als eerste
Meer berichten