Logo barneveldvandaag.nl


Sportief in Barneveld: Toernooi schaken en dammen in Denksportcentrum Barneveld

  Sport

Door Leo Polhuys

BARNEVELD - Elk jaar organiseert de Barneveldse Dam- en Schaakvereniging (BDSV) een groot landelijk schaak- en damtoernooi. Jaarlijks bezoeken meer dan 150 denksporters dit gezellig en sportief toernooi. Dit jaar wordt het toernooi gehouden op zaterdag 1 juli 2017. Het toernooi wordt afgewerkt in het Denksportcentrum Barneveld aan de Churchillstraat.

Aan het jaarlijkse evenement is tevens het SGS Rapidkampioenschap verbonden. De hoogst eindigende deelnemer verwerft de titel: SGS Rapidkampioen 2017. In elke groep worden er minimaal drie (geld)prijzen beschikbaar gesteld voor de nummers één tot drie uit de SGS. Ook voor de dammers zijn er leuke prijzen te winnen. Na het toernooi kunnend e deelnemers nog meedoen met een lekkere barbecue.

Jeugdschaken

Het jeugdschaken bij BDSV is iedere dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. De jongeren worden de beginselen van het schaak bijgebracht en er wordt getraind op spelinzicht- en verloop. Ook wordt een onderlinge competitie gespeeld . De winnaar mag zich de jeugdschaakkampioen noemen en ontvangt een mooie beker. Er is geen leeftijdsgrens voor de jeugd. Iedere jongere die belangstelling heeft kan meedoen. Het jeugdschaken staat onder leiding van verschillende ervaren jeugdtrainers. Iedere dinsdag wordt er vanaf 18.30 uur gespeeld in het Denksportcentrum. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom om vrijblijvend een aantal avonden te komen kijken en spelen. Eén maal per seizoen, in het voorjaar, wordt er bij BDSV tevens gestreden om de sneldamtitel. Het gaat om partijen van minder dan tien minuten per speler. Alle leden mogen daaraan meedoen. Theo Stoverinck is de huidige kampioen.
 

reageer als eerste
Meer berichten